Live Grote Gehoornde Uil Cams

Ellis GHO Nest Cam
actief maart-juni

Wildflower Grote Gehoornde Uil Cam

actief februari-mei

Iris GHO-cam

het hele jaar actief

SPO-aanmelding

Ontvang updates, ontdek nieuwe cams, het is gratis!

Laatste berichten:

  • Ellis Owl Cam Nest-update
    Beide eieren zijn uitgekomen! 6 mei HATCH: 05:05:2024 BevestigdMei 9 mei: HATCH: 09:05:2024 Bevestigd Bekijk live:https://sportsmansparadiseonline.com/ellis-owl-cam/
  • Video – Ei valt uit nest – Ellis Owl Cam
    Een paar dagen geleden stond Ellie op om het nest te verlaten voor een pauze en er bleef een ei aan haar veren plakken. Toen ze het ei eraf trok, vloog het naar de grond. Het is bekend dat het eerste van de drie gelegde eieren hoogstwaarschijnlijk slecht was door bevriezing. Dat is waarschijnlijk het ei dat...
  • 2e ei gelegd – Ellis Grote Gehoornde Uil Cam
    Het 2e ei werd gelegd op 4/4/24. Hier is de tijdlijn die we kunnen verwachten. 1e ei gelegd 1-4-24, 2e ei gelegd 4-4-24 De broedwacht begint rond 2 mei voor het eerste ei en het 2e ei zou 2-3 dagen na het eerste moeten uitkomen. live cam:https://sportsmansparadiseonline.com/ellis-owl-cam/
  • Beide eieren komen uit – Wildflower GHO Nest Cam
    Welkom in de wereld, het eerste kuiken kwam uit op 4 april 2024, het tweede kuiken op 6 april om 3:41:55 live cam:
  • 1e ei gelegd – Ellis Grote Gehoornde Uil Cam
    Het eerste ei werd vandaag ergens na middernacht gelegd (4-1-24). Grote Gehoornde Uilen leggen gewoonlijk 2-3 eieren, maar kunnen er in zeldzame gevallen wel 5 leggen. Zoek eind deze maand of de eerste week van mei naar een luik. live cam: https://sportsmansparadiseonline.com/ellis-owl-cam/

Beschrijving
Maat: 25 inch (64 cm)
Gewicht: 2-3 1/4 lbs (906-1472g)
Migratie: gedeeltelijke migrant
Habitat: De meeste bossoorten, grasland, struikgewas en rotsachtige gebieden met steile kloven
Bevolking: algemeen

Interessant feit:
Grote Gehoornde Uilen zijn de grootste van de ooruilen.

Waar grote gehoornde uilen leven:
Ze bewonen een reeks habitats, waaronder bladverliezende en gemengde bossen, open land en soms voorstedelijke parken.

Wat Grote Gehoornde Uilen eten:
Ze voeden zich met konijnen, hagedissen, kikkers en vogels. Ze kunnen vogels tot de grootte van een kraai vangen.

Wat is een pip?

Een pitgat is een klein gaatje dat de adelaar in het ei maakt met zijn "eiertand" (een scherp puntje aan het uiteinde van zijn bek) in de buitenschaal wanneer het voor het eerst uitkomt.

Oorbosjes van de Grote Gehoornde Uil:
Verschillende uilen, waaronder de Grote Gehoornde Uil, hebben opvallende oorpluimen of "hoorns", zoals ze ook worden genoemd. De functie van deze plukjes blijft omstreden. Sommigen beweren dat ze overdag helpen camoufleren, de vorm verbreken en helpen versmelten met zijn zitstok. Anderen geloven dat de plukjes worden gebruikt voor gedragssignalering en soortherkenning. Wat echter duidelijk lijkt, is dat ze geen rol spelen bij het horen.

Grote gehoornde uil

Nest Cam Grote Gehoornde Uil

Wanneer Grote Gehoornde Uilen nestelen:
Grote Gehoornde Uilen zijn een van de eersten die beginnen met broeden, ze beginnen vaak eind januari eieren te leggen, wanneer er nog sneeuw op de grond ligt.

Over Grote Gehoornde Uilen
Deze grote, voornamelijk nachtelijke uil heeft grote rechtopstaande oorpluimen en zijn grijs - meestal bruine verenkleed is gevlekt aan de bovenkant en aan de onderkant gebandeerd, waardoor hij overdag vrijwel onopgemerkt kan blijven slapen. Het wordt meestal gezien met roestbruine gezichtsschijven en een witte kin en keel. De Grote Gehoornde Uil komt voor in heel Noord- en Zuid-Amerika, van de meest noordelijke boomgrens en in het zuiden tot Chili, en beslaat het breedste leefgebied van alle uilen ter wereld. Dit komt omdat het een grote verscheidenheid aan prooien nodig heeft en vrijwel elke broedplaats zal gebruiken, inclusief rotswanden en oude gebouwen die voldoende dekking bieden.

Hoe ze eruit zien:
Ze kunnen sterk in kleur variëren van bijna wit (in het uiterste noorden) tot bruin en grijs verder naar het zuiden. Het zijn zwaar gevlekte en gestreepte vogels met een kenmerkende witte keel. De oorbosjes zijn prominent aanwezig als de grote gele ogen.

Waar nestelen de Grote Gehoornde Uilen:
Het nest bevindt zich vaak op een richel van een klif of af en toe op de grond. Ze worden ook geregistreerd met behulp van oude reiger- en haviknesten. Ze leggen 2 of 3 witte eieren.