Live Grote Gehoornde Uil Cams

Savannah GHO-nest
actief jan-april

SPO-aanmelding

Ontvang updates, ontdek nieuwe cams, het is gratis!

Laatste berichten:

  • Bosooievaar inspecteert lege nestvideo - Savannah Georgia
    Nu de Grote Gehoornde Uilen besluiten om hier dit jaar niet te nestelen, is het weer een leeg nest geworden. Amerikaanse zeearenden bouwden oorspronkelijk het nest, maar visarend en grote gehoornde uilen ruilen hier sinds 2014 de broedseizoenen in. Dit jaar heeft nog niets het nest opgeëist. Wordt het een ooievaar? https://w

Beschrijving
Maat: 25 inch (64 cm)
Gewicht: 2-3 1/4 lbs (906-1472g)
Migratie: gedeeltelijke migrant
Habitat: De meeste bossoorten, grasland, struikgewas en rotsachtige gebieden met steile kloven
Bevolking: algemeen

Interessant feit:
Grote Gehoornde Uilen zijn de grootste van de ooruilen.

Waar grote gehoornde uilen leven:
Ze bewonen een reeks habitats, waaronder bladverliezende en gemengde bossen, open land en soms voorstedelijke parken.

Wat Grote Gehoornde Uilen eten:
Ze voeden zich met konijnen, hagedissen, kikkers en vogels. Ze kunnen vogels tot de grootte van een kraai vangen.

Wat is een pip?

Een pitgat is een klein gaatje dat de adelaar in het ei maakt met zijn "eiertand" (een scherp puntje aan het uiteinde van zijn bek) in de buitenschaal wanneer het voor het eerst uitkomt.

Oorbosjes van de Grote Gehoornde Uil:
Verschillende uilen, waaronder de Grote Gehoornde Uil, hebben opvallende oorpluimen of "hoorns", zoals ze ook worden genoemd. De functie van deze plukjes blijft omstreden. Sommigen beweren dat ze overdag helpen camoufleren, de vorm verbreken en helpen versmelten met zijn zitstok. Anderen geloven dat de plukjes worden gebruikt voor gedragssignalering en soortherkenning. Wat echter duidelijk lijkt, is dat ze geen rol spelen bij het horen.

Nest Cam Grote Gehoornde Uil

Grote gehoornde uil

Wanneer Grote Gehoornde Uilen nestelen:
Grote Gehoornde Uilen zijn een van de eersten die beginnen met broeden, ze beginnen vaak eind januari eieren te leggen, wanneer er nog sneeuw op de grond ligt.

Over Grote Gehoornde Uilen
Deze grote, voornamelijk nachtelijke uil heeft grote rechtopstaande oorpluimen en zijn grijs - meestal bruine verenkleed is gevlekt aan de bovenkant en aan de onderkant gebandeerd, waardoor hij overdag vrijwel onopgemerkt kan blijven slapen. Het wordt meestal gezien met roestbruine gezichtsschijven en een witte kin en keel. De Grote Gehoornde Uil komt voor in heel Noord- en Zuid-Amerika, van de meest noordelijke boomgrens en in het zuiden tot Chili, en beslaat het breedste leefgebied van alle uilen ter wereld. Dit komt omdat het een grote verscheidenheid aan prooien nodig heeft en vrijwel elke broedplaats zal gebruiken, inclusief rotswanden en oude gebouwen die voldoende dekking bieden.

Hoe ze eruit zien:
Ze kunnen sterk in kleur variëren van bijna wit (in het uiterste noorden) tot bruin en grijs verder naar het zuiden. Het zijn zwaar gevlekte en gestreepte vogels met een kenmerkende witte keel. De oorbosjes zijn prominent aanwezig als de grote gele ogen.

Waar nestelen de Grote Gehoornde Uilen:
Het nest bevindt zich vaak op een richel van een klif of af en toe op de grond. Ze worden ook geregistreerd met behulp van oude reiger- en haviknesten. Ze leggen 2 of 3 witte eieren.